Kalastuksesta kilpaileminen ja vedonlyönti

Jos olet koskaan käynyt millään vedonlyöntisivustoilla, olet saattanut huomata tällaisten sivustojen lajien valikoiman olevan todella runsas. Vetoa lyödään paljon esimerkiksi hevosurheilusta, jalkapallosta ja jääkiekosta. Kysymys kuuluukin, voiko kalastuksesta lyödä vetoa?

Kalastuksestakin kilpaillaan. Tästä voisi siis päätellä, että tästäkin lajista voisi toden totta lyödä myös vetoa. Vedonlyöntisivustoja on Internetissä pilvin pimein ja esimerkiksi -sivustolta voi käydä selailemassa niin kasino- kuin vedonlyöntisivustojen tarjontaa.

Olisiko sinusta kilpailemaan kalastuksen parissa? Tutki ihmeessä netistä löytyviä kilpailusivustoja ja lue osallistumisohjeet läpi. Vaikka moni vuoden 2020 kilpailu on jouduttu perumaan, vuoden 2021 kilpailuja kuitenkin suunnitellaan ja järjestäjät toivovat kisojen onnistumista, peukut pystyssä.

Pilkin SM

Pilkistä kisataan suomenmestaruustasolla. Vuoden 2020 kilpailu peruttiin vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi, joten niitä ei pidetty. Kisojen järjestelyt saatettiin kuitenkin pitkälle ja esimerkiksi kilpailusarjat, kilpailupaikka, aikataulut ja muut osiot on esillä SM Pilkin verkkosivulla.

Vuoden 2021 Pilkin SM-kilpailut järjestetään Kuopiossa. Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset: luokkia on niin alle 12-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin saakka. Kaikenkaikkiaan kilpailusarjoja on 13 kappaletta. Mukana myös perhesarja, jossa joukkueissa on aina yksi tai kaksi huoltajaa ja enintään kaksi alle 19-vuotiasta kilpailijaa. Huoltajat voivat olla myös isovanhempia tai sisaruksia.

Perhokalastuksen MM

Perhokalastuksesta kilpaillaan maailmanmestaruustasolla. Vuoden 2021 kisat järjestetään Kuusamossa elokuun 1.-17. päivänä. Maailmanmestarin tittelistä saapuu kilpailemaan kilpailijoita peräti kolmestakymmenestä eri maasta.

Perhokalastuksen MM-kisojen vesistöt on jo alustavasti valittu ja alueiksi ovat valikoituneet jokia ja järviä Kuusamon, Taivalkosken sekä Sallan alueelta. Jokia on kilpailualueella peräti kahdenkymmenen kilometrin verran. Kilpailualueen järviä ei ole vielä valittu, mutta esimerkiksi Petäjälampi, Porontima ja Säkkilänjärvi ovat hyviä ehdokkaita kilpailujärviksi.

Perhokalastuksen MM-kisoja voi seurata Facebookista sivulla “The 40th FIPS-Mouche World Fly Fishing Championship 2020 Kuusamo Finland”. 

Kalastuksesta kilpaileminen ja vedonlyönti

Kuusamossa järjestettävät perhokalastuksen MM-kisat tuovat mukanaan myös eri maiden toimittajia. Tämä tarkoittaa, että Suomella on jälleen yksi mahdollisuus päästä maailmankartalle. Kuusamossa riittää kaunista luontoa ja sen joet ja järvet ovat vetovoimaisia. Moni kansainvälisillä vesillä kalastava ulkomaalainenkin kalastusmatkailija voisi hyötyä Suomen vesistöistä.

Jigi Cup

Oletko vielä kuullut Jigi Cupista? Kyseessä on viehekalastuskilpailu, joka koostuu kahdeksasta osakilpailusta. Kilpailuun voi osallistua 1-3 hengen venekunnat. Kullekin venekunnalle sallitaan enintään 3 vapaa. Myös kaikki viehetyypit ovat kilpailussa sallittuja.

Kilpailu oli alunperin nimensämukaisesti jigeillä suoritettava kilpailu, mutta se on sittemmin muuttunut vapakalastuskilpailuksi. Jos siis harkitset mukaan lähtemistä, kerrottakoon, että kaikki vapakalastusmuodot ovat kilpailussa sallittuja.

Vedonlyönti on kätevää netissä

Vedonlyöntiä voi harrastaa lähes mistä tahansa lajista. Huomaat tämän varmasti kokeillessasi mitä tahansa vedonlyöntisivustoa. Tällaiset sivustot ilmoittavat valikoimaansa kuuluvat urheilulajit yleensä selvästi omassa osiossaan. Katso siis eri vedonlyöntisivustojen valikosta tarjolla olevat urheilulajit ja tarkista, onko joukossa kalastusta tai mikäli olet kiinnostunut, purjehdusta.

Lajien sisällyttäminen vedonlyöntiin riippuu tietysti aina siitä, mitä kilpailuja järjestetään. Kalastuksesta ei luonnollisesti ole tarjolla vedonlyöntiä silloin, kun kilpailuja ei ole. Kun kilpailut lähenevät, uhkapelisivustot aktivoituvat ja kalastukseenkin liittyviä vedonlyöntikohteita ilmaantuu tällaisille sivustoille.

Miksi löisit vetoa netissä? Tähän on montakin syytä. Se on ensinnäkin todella kätevää vedonlyöjän kannalta. Sinun ei tarvitse lähteä kauppaan tai kioskille, vaan voit avata valitsemasi vedonlyöntipalvelun vaikka mobiililaitteellasi ja asettaa vedon milloin ja missä vain.

Jos käyttämäsi vedonlyöntisivusto tarjoaa livevedonlyöntiä, pääset lisäksi seuraamaan otteluiden edistymistä virtuaalisesti, grafiikan muodossa.

Ensi kerralla, kun kalastuskilpailuja järjestetään, kannattaa aktivoitua ja seurata eri vedonlyöntisivustoja. Nämä kilpailut saattavat nimittäin hyvinkin ilmestyä vedonlyöntikohteiden sekaan ja saat mahdollisuuden vedonlyöntiin tässäkin lajissa.

Ja mikäli olet itse aktiivinen kalastaja ja haluat pistää taitosi todella peliin, voit osallistua itsekin kilpailuun. Valitse kilpailu sen kalastuslajin mukaan, jota olet aiemminkin harrastanut. Ja tottahan toki leikkimielisiä kilpailuja voidaan järjestää kaveriporukan kesken. Tällaiset itse järjestetyt tapahtumat ovat aina huikean hauskoja ja ne luovatkin unohtumattomia muistoja.

Kalastus on laji, joka tuo harrastajalleen todella monipuolisesti erilaisia kokemuksia. Voit kilpailla lajista, lyödä vetoa muiden kilpailuista, harrastaa itsenäisesti tai kaverin kanssa tai voit järjestää itse omat pienet kisasi. Tai lähde vaikka Norjaan tutkimaan sen vesistöjen runsasta kalatarjontaa. Kalastuksen parissa ei tylsää tule.

Copyright © 2023. All Rights Reserved. arrowhouse.fi