Kalastus mediassa

Kalastus on aihe, johon ei kyllästy helpolla. Suomessa riittää kalastajia ja tottakai näin kiinnostava aihe on esillä monenlaisessa mediassa. Medioiden kautta voidaan seurata, millaista kalastusta ihmiset harrastavat tällä hetkellä, millaisia tekniikoita on kehitetty ja kuinka välineet kehittyvät. Media pitää ihmisten mielenkiintoa yllä ja sen avulla laji löytää varmasti myös uusia harrastajia.

Kalastus on aiheena sellainen, että se sopii moneen. Monessa elokuvassa nähdään kalastusaiheisia kohtauksia, elokuvat voivat suoraan kertoa kalastuksesta. Jopa nettkasinoilta löytyy kalastusaiheisia pelejä, tästä esimerkkinä, josta pääsee selaamaan erilaisia sivustoja. Kalastuksesta pääsee lukemaan myös kirjallisuudessa, sillä aihetta käsitellään niin lehdissä kuin kirjoissakin.

Onhan kalastus yksi maailman vanhimmista harrastuksista. Ei siis ihme, että siitä halutaan puhua lähes kaikissa olemassaolevissa medioissa. Kalastus on monelle sydämen asia ja myös moni kuuluisa näyttelijä tunnetaan kalastusharrastuksistaan.

TV ja videomateriaali

Kalastusaiheisia ohjelmia voi seurata niin netistä kuin TV:stäkin. Esimerkiksi näyttelijä Ville Haapasalon Kalastus-TV on netissä pyörivä ohjelma/videopalvelu, joka sopii kaikille kalastuksesta kiinnostuneille. Palvelun jaksot kertovat lähinnä kalastuksesta, mutta ohjelmassa kerrotaan myös luonnosta ja siitä, mitä kaikkea luonnossa voikaan harrastaa. Ohjelman jaksoja on kuvattu yli sata. Kuvauspaikkoina ovat toimineet niin Saimaa kuin Venäjäkin.

Erätulilla oli suosittu TV-ohjelma, jota kuvattiin reilun 20 vuoden ajan. Siitä ehtikiin muodostua monelle suosikkisarja. Ohjelma paneutui kalastuksen ja eräilyn maailmaan. Ja vaikka ohjelmaan ei enää kuvatakaan uusia jaksoja, vanhat jaksot on silti katsottavissa YLE Areenasta.

Joko olet ehtinyt katsomaan Incredible Fly Fishing with Hissu & Tommi -sarjaa? Sarjassa näyttelijät Kari Hietalahti ja Tommi Korpela kalastavat niin Norjan kuin Tanskankin vesistöissä. Sarja on katsottavissa muunmuassa Dplaylta. Sarjasta on julkaistu myös kirja, joka kantaa nimeä “Incredible Fly Fishing with Hissu & Tommi – Perhokalastuksen ABC – ja ÅÄÖ”.

Kalastuksesta pääsee katsomaan laadukkaastikin toteutettuja videosarjoja YouTubessa. Kyseisestä videopalvelusta löytyy runsaasti kalastusaiheisia videoita suomeksi ja englanniksi. Löydät videoita muunmuassa hakusanoilla “kalastus” ja “perhokalastus” jne. Videoilta saat hyviä käytännön vinkkejä kalastustekniikoihin, välineiden hankkimiseen ja hyvien kalapaikkojen löytämiseksi.

Elokuvat

Kalastus on teema, josta on tehty elokuviakin. Mieti, vaikka vanhaa klassikkoelokuvaa Meren Raivo. Moni jaksaa katsoa elokuvan yhä uudelleen ja uudelleen. Elokuvan pääosaa näyttelee legendaarinen George Clooney.

Meren Raivo on tositapahtuviin perustuva elokuva. Se kertoo 90-luvulla miekkakalaa pyytäneestä kalastusporukasta. Elokuvassa näytetään miesten kohtaamat haasteet ja onnistumiset. Merellä nousee raju myrsky, joka haastaa kalastajat ennenkokemattomalla tavalla. Elokuva on palkittu mm. parhaista elokuvatehosteista. Meren raivo on elokuva, joka kannattaa ehdottomasti katsoa, pidit kalastuksesta tai et.

Kirjallisuus

Kirjallisuuden puolelta kalastuksesta voi lukea niin kattavia, informatiivisia oppaita kuin fiktiivisiä tarinoitakin. Kalastuksesta on kautta historian kirjoitettu paljon teoksia, jotka puhuttelevat monenlaisia lukijoita. Kirjoja löytyy niin aikuisille kuin lapsillekin.

Kalastukseen liittyvää kirjallisuutta voi etsiä esimerkiksi Ruoto-nimiseltä sivustolta. Kirjoja löytyy kalastuksen ohessa myös muistakin harrastuksista, kuten vaelluksesta. Jos siis olet kiinnostunut myös muista luontoharrastuksista, kaikki löytyy samalta sivustolta. Myös paljon muitakin nettisivuja löytyy. Näistä voit tilata eri tarpeisiin tarkoitettua kirjallisuutta. Google on ystävä silloin, kun halutaan löytää erilaisia julkaisuja.

Sakke Yrjölän kirjoittama Kalankäsittelyn Opas neuvoo lukijaansa kattavasti kalankäsittelystä. Kirja on ottanut tarkasteluun peräti 28 eri kalalajia. Löydät kirjasta tarkat, yksityiskohtaiset piirroskuvat, jotka auttavat lukijaa leikkaamaan täydelliset palat ruokailua ajatellen.

Löydät myös kalojen tunnistamisen avuksi kirjoitettuja kirjoja. Edellämainittu kirjailija on koonnut yhteen myös Suomen Kalalajien Tunnistusoppaan, josta on hyötyä jokaiselle kalastajalle. Kalalajeja löytyy kirjasta huikeat 71 kappaletta (Suomen vakituisia kalalajeja) sekä lisäksi muita lajeja, jotka käyvät lähinnä vierailemassa Suomen vesistöissä. Kirjan kuvat ovat Yrjölän itsensä piirtämiä. Opit erottamaan samannäköiset, mutta eri lajiset kalat toisistaan yksityiskohtaisten kuvien avulla. 

Kalastus mediassa

Toki kirjallisuudesta löytyy myös keittokirjoja, joiden avulla voit oppia tekemään erilaisia kalaruokia. Keittokirjoja löytyy jokaisesta hyvinvarustetusta kirjakaupasta, niin Internetistä kuin kivijalkakaupoistakin.

Toki tähän haluamme lisätä vielä kirjastot. Kirjastoista voit lainata kirjoja ja opetella uutta. Kirjastot saattavat jopa myydä teoksia asiakkaille – tästä kannattaa tarvittaessa kysyä kirjastonhoitajalta. Kirjojen lainaaminen on fiksua niin kalastuksesta kuin muistakin aiheista. Kalastuksesta ei voi koskaan lukea liikaa.

Copyright © 2023. All Rights Reserved. arrowhouse.fi