Harrastaminen on terveydelle eduksi

Oletko jo aloittanut kalastamisen vai oletko vasta etsimässä itsellesi harrastusta? Saavuitko sivuillemme tutkimaan kalastusta mahdollisena harrastuksena? Jos vastasit kyllä, voimme hyvällä omallatunnolla kertoa, että harrastaminen kannattaa. Kalastaminen on harrastus, josta monenlaiset ihmiset voivat hyötyä eri tavoin.

Harrastaminen voi olla mitä vain. Siinä, missä toinen harrastaa maalausta, toinen voi käydä tanssimassa. Netissä näkee paljon mainoksia eri harrastusmahdollisuuksista – pelaa nyt -teksti komeilee nettipelien mainoksissa. Harrastuksia on paljon erilaisia. Voimme kuitenkin lämpimästi suositella juuri ulkona, raittiissa ilmassa tapahtuvaa harrastusta, sillä happea tarvitsee jokainen. Lähde siis ulkoilemaan vaikka kalastuksen muodossa.

Kalastus harrastuksena

Miksi valitsisit kalastuksen harrastukseksi? Lajin on valinnut harrastuksekseen jo puolitoista miljoonaa suomalaista, joten laji on maassamme hyvin suosittu. Kalastamisen voi aloittaa helposti kuka vain, sillä tarvitset vain kalastusvälineet (yksinkertaiset riittävät aluksi mainiosti) ja sinun tulisi valita sopiva kalastusvesi. Kalastuslupien hankkiminen on tehty nykyään mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi, joten tämäkään ei ole tänä päivänä este tai hidaste kalastusharrastukselle.

Kalastus antaa tottakai mahdollisuuden olla ulkona. Raitis, puhdas ilma tekee hyvää ja ulkoharrastusten onkin todettu parantavan henkilön oloa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ulkoilu kohentaa nopeasti mielialaa ja unenlaatua. Luonnolla on ihmiseen positiivinen vaikutus. 

Kalastus harrastuksena voi tuoda myös uusia ystäviä. Ja näin jatkuvasti tapahtuukin. Jos kalastat veneestä käsin, on parasta lähteä kalaan toisen henkilön kanssa. Jos taas kalastat rannalta tai laiturilta käsin, voit törmätä muihin ihmisiin matkalla kalapaikalle. Ihmisiä löytyy myös alan foorumeilta ja tietysti kilpailuista (kyllä, niitäkin järjestetään!).

Kalastus on harrastuksena moniulotteinen. Toiset harrastavat sitä hyvinkin yksinkertaisessa muodossaan, kun taas toiset haluavat perehtyä eri välineisiin ja opiskelevat omalla ajallaan, mitkä välineet ovat parhaita mihinkin tarkoitukseen. Kalastuksen parissa voit siis saada runsaasti tietoa lajista ja opit paljon.

Terveellistä ruokaa

Kalastus on terveellinen laji niin sen ulkoiluelementinkin vuoksi. Toinen puoli terveellisyydestä piilee kuitenkin kalastajien saaliissa. Kalaa suositellaan syötäväksi pari-kolme kertaa viikossa, sillä kalalla on paljon suotuisia vaikutuksia muunmuassa aivojen terveyteen. 

Jos siis harrastat kalastusta, saat terveellisen ulkoilman lisäksi toisinaan myös terveellistä ruokaa. Voisiko olla parempaa palkintoa ajanvietosta? Itse kalastettu kala maistuu aina paremmalta kuin kaupasta ostettu.

Kaverin kanssa saatu kalasaalis on mahtavaa grillattavaa tai savustettavaa. Valmistakaa ruoka vaikka yhdessä. Kalastus tuo harrastuksena monimuotoisesti niin sosiaalisia kuin terveydellisiäkin etuja. Ruokailun jälkeen maha pullollaan on mukava tutkailla vaikkapa illan urheilutarjontaa ja luoda lisäjännitystä vetoja tekemällä. Parhaat vedonlyöntibonukset ja ilmaiset vihjeet tarjoaa vedonlyontibonukset.com

Entä välineistö?

Se, kuinka hienoja välineitä haluat kalastuksessasi käyttää, riippuu aivan itsestäsi. Aivan aluksi ei kannata stressata kalliista välineistä tai veneistä. Pääasia, että sinulla on jokin väline kalastukseen, jolla pääset alkuun. Kalliita välineitä ei ole tarpeen ostaa heti aluksi eikä välttämättä myöhemminkään. Se, millä välineillä kukakin kalastaa, on täysin henkilökohtainen asia.

Kun olet päässyt alkuun kalastusharrastuksen parissa, voit myöhemmin päättää, haluatko siirtyä hienompiin välineisiin. Päätökset välineistä tehdään kuitenkin aina tarpeen mukaan.

Kalastuksessa tärkeintä ei ole huipputason välineet, vaan tekemisen ilo.

Mistä alkuun?

Kalastuksen voi aloittaa kuka tahansa, missä vaiheessa elämää tahansa. Jo perheen pienimmille voi opettaa kalastuksen alkeita. Tai jos olet aikuinen, joka haluaa kokeilla, sopisiko kalastus sinulle, aloita rohkeasti. Kalastusta harrastavat monenlaiset ihmiset ja onhan se yksi suomalaisista, perinteisistä, vanhoista harrastuksista.

Pääset alkuun miettimällä ensin, missä haluat kalastaa ja mitä. Tarvitset tähän sopivan välineen. Väline voi olla vaikkapa mato-onki, virveli, verkko tai katiska. Lisäksi ostoslistalle laitetaan usein saappaat ja pelastusliivi, tarpeesta riippuen.

Selvitä seuraavaksi, mitä lupia tarvitset. Jos ongit tai pilkit, et tarvitse lupaa. Muutoin lupa tarvitaan kaikilta 18-64 -vuotiailta kalastajilta. Voit maksaa joko viikon luvan tai koko vuoden luvan. Kalastuslupa voidaan nykyään ostaa jopa ärrältä tai voit käydä hoitamassa sen netin kautta.

Kalastus on harrastus joka sopii kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Muistathan kalaan lähtiessäsi varmistaa, että olet ottanut turvallisuusasiat huomioon. Jos mukanasi on kaveri, aina parempi. Muista myös kertoa läheisillesi, mihin olet lähdössä kalaan. Näin sinulla on aina joku henkilö, joka tietää olinpaikkasi, mikäli jotain sattuu. Kyllä, kaikissa harrastuksissa voi aina sattua ja tapahtua jotain. Tärkeää on pitää huoli turvallisuudesta kaikissa harrastuksissa.

Copyright © 2023. All Rights Reserved. arrowhouse.fi