Mistä kalastusvälineet?

Kuten olemme jo aiemminkin todenneet, kalastus on kaikkien laji. Se sopii harrastuksena kenelle tahansa. Kaikki, iästä ja sukupuolesta riippumatta, voivat harrastaa kalastusta. Välineitä toki tarvitaan, mutta niitä on hyvin saatavilla.

Kalastusta ei siis missään nimessä kannata unohtaa välineiden vuoksi. Totta, että ammattilaiset saattavat käyttää välineisiinsä satoja tai jopa tuhansia euroja, mutta tämän ei tarvitse koskea kaikkia kalastajia. Sinun ei siis tarvitse yrittää voittaa -sivustolla esiteltyjen kasinoiden jackpot-pelejä tai Lottoa voidaksesi aloittaa kalastuksen todellisena harrastuksena.

Kartoitetaan hieman, mistä kaikkialta suomalainen voi ostaa itselleen hyvät kalastustarvikkeet päästäkseen alkuun harrastuksensa parissa. Tulet huomaamaan, miten helppoa välineiden hankinta on. Ehkä artikkelimme jopa rohkaisee sinua kalastusharrastuksen aloittamiseen.

Kalastusvälineitä kivijalkakaupoista

Kalastusvälineitä on tietysti mieluisa käydä katsomassa kivijalkakaupoissa paikan päällä. Pääset kokeilemaan välineitä käsin ja tunnustelemaan, vastaako ne tarpeisiisi. Kivijalkakaupoissa positiivista on ehdottomasti asiakaspalvelu, sillä mikäli tuotteet eivät ole sinulle vielä tuttuja, voit aina pyytää apua kaupan henkilökunnalta. He auttavat mielellään.

Kalastusvälineitä löytyy nykyään monestakin eri liikkeistä. Sellaisistakin, joita et ole tullut edes ajatelleeksi. Katsopa ensi kerralla käymästäsi tavaratalosta, löytyykö valikoimasta kalastusvälineitä. Saattaa nimittäin hyvinkin olla niin, että kalastajillekin on oma osastonsa.

Motonet on yksi suomalaisten suosima kivijalkakauppa silloin, kun halutaan käydä pikaisesti ostamassa tarvittavat välineet lähes mihin tahansa kalastukseen. Ja kun tavarat ovat hyllyssä, voit rauhassa katsella, mitkä tuotteet ovat juuri sinulle tarpeellisia. 

Kalastusvälineet

Rusta on tavaratalo, jonka valikoimasta löytyy tarvikkeita niin kotiin kuin kauneuteenkin liittyen. Lisänä liikkeissä on kalastukselle oma osastonsa, josta voi kätevästi käydä ostamassa itselleen kalastusvälineet niin perho- kuin talvikalastukseenkin. Hinnat ovat kilpailukykyiset ja mikä parasta – voit selata tuotteita etukäteen netin kautta.

Katsotaanpa esimerkiksi Rustan jigivalikoimaa. Sivusto antaa shoppailijalle heti vinkkejä oikeanlaisista jigeistä. Tämä on mukavaa, sillä asiakas saa tärkeää tietoa ennen tuotteiden selailua. Sopivien tuotteiden varastosaldon voi tarkistaa kunkin tuotteen kohdalta ennen itse liikkeeseen lähtöä. Näin tiedät tarkalleen, onko liikkeessä tuotetta varastossa.

Verkkokaupat

Kuten kaikille muillekin harrastuksille, myös kalastukselle on omat verkkokauppansa. Näitä löytyy runsaasti niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ulkomailtakin saa tilattua helposti tarvikkeita, mutta kannattaa aina ottaa huomioon suurten tilausten suuret postikulut. Pieniä kilkkeitä taas voi tilata kohtuullisen pienillä kuluilla.

Kotimaan verkkokaupoista kalastusvälineet.fi tarjoaa kalastusvälineet, kuten kelat, vavat, takilat, laukut, teltat ja jopa kalastuksessa tuiki tarpeelliset aurinkolasit. Välineitä löytyy niin vetouisteluun kuin talven pilkkimiseenkin.

Toki kalastusvälineitä löytyy Kärkkäisen, Bilteman ja Eräkellarinkin verkkokaupoista. Verkkokauppaostoksissa parasta on tietysti se, että saat tilattua kaikki tarvitsemasi kotoa käsin. Voit saada tuotteet jopa kotiinkuljetuksella. Lisäksi saat yleensä valita itsellesi sopivimman maksutavan.

Mainitsimme aiemmin, että saat kivijalkakaupoista asiakaspalvelua. Tämä toki pätee myös verkkokauppoihin. Toki palvelu ei ole aivan samanlaista, sillä et pääse keskustelemaan asiakaspalvelijan kanssa henkilökohtaisesti (ellet soita verkkokauppaan). Asiakaspalvelua on kuitenkin saatavilla ja voit ottaa käyttämääsi verkkokauppaan yhteyden vaikkapa sähköpostin välityksellä. Jos siis tarvitset esimerkiksi erikoisempia välineitä, voit kysyä asiakasta verkkokaupan asiakastuesta.

Verkkokaupat ovat yleistyneet viime vuosina todella kovaa vauhtia. Ei siis ihmekään, että kalastukseenkin on saatavilla kaikki tarvittavat välineet helposti netistä.

Tilaaminen ulkomailta

Olet saattanut huomata, että monen kalastustarvikkeen nimike on suomalaisissakin verkkokaupoissa englanniksi. Tämä helpottaa tuotteiden löytymistä silloin, kun halutaan tilata ulkomailta. Kun sanat ovat hallussa, tuotteet löytyvät nopeasti.

Ulkomailta tilaamisen syynä voi olla esimerkiksi harvinaisemmat tuotteet. Kaikkia tuotteita ei välttämättä saa Suomesta silloin, kun tähtäimessäsi on sellainen harvinainen tuote, jota ei yleisesti myydä Suomen kaupoissa. Ehkäpä olet lähdössä kalastamaan ulkomaille ja tulet tarvitsemaan erikoisvälineitä? Eri kalojen kalastuksessa avainasemassa ovat kuitenkin erikoisvälineet ja -tekniikat.

Joillekin ulkomailta tilaamisen syynä voi olla tuotteiden hinta. Hinnat vaihtelevat liikkeittäin ja saatat löytää tietyt tuotteet ulkomailta huomattavasti kotimaan hintoja halvemmalla.

Oli miten oli, harrastit mitä tahansa kalastamista, tulet varmasti löytämään kaikki tarvikkeet helposti joko kivijalkakaupoista tai verkkokaupoista. Molemmat ovat aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Näiden erona on kuitenkin tietysti toimitusaika. Verkkokaupasta tilattaessa joudut odottamaan toimitusta muutaman päivän ajan, kun taas kivijalkakaupasta saat tuotteet heti mukaasi.

Copyright © 2023. All Rights Reserved. arrowhouse.fi